fredag 14. september 2018

Filosofiklubb

Folkeakademiet Oppegård tilbyr dette kurset på Læringsfestivalen 2018
Instruktør er Vigbjørn Matre
Kurset er gratis

Bilderesultat for philosophyFolkeakademiet Oppegård har de siste årene drevet et vellykket prosjekt med filosofiklubb for eksistensielle spørsmål på sykehjem. Klubblederen er Vigbjørn Matre som har lang erfaring som menighetsprest og med det å være i samtale med mennesker.
Mange av temaene i filosofiklubben passer like godt for unge som for eldre. I kurset får du først høre Vigbjørn fortelle om sitt arbeid med filosofiklubb på sykehjem før du går være med på en filosofiklubb i praksis.

Klikk her for påmelding til kurset.











Folkeakademiet i Oppegård har hatt filosofiklubb for eksistensielle spørsmål på sykehjem i Oppegård siden 2013. Erfaringene er så gode at i løpet av det siste året har tilbudet blitt utvidet til flere sykehjem i Follo.

Klubbleder er Vigbjørn Matre. I løpet av dette kurset vil du først få høre Vigbjørn fortelle hvordan arbeidet med filosofiklubbene har vært en spennende tilnærming til beboere på sykehjem. Du får blant annet høre hvordan filosofiklubben aktiviserer en gruppe som ellers ofte er mye passiv, og hvordan det å møte de samme menneskene åtte ganger etter hverandre, der man hver gang er sammen en og en halv time, skaper en god sammenheng og helhet i møte med de eldre. Hovedtema er livsløpet slik det faktisk har vært til nå, både på godt og vondt. Dette skaper en helt ny dynamikk i samtalene, der deltakerne omgås hverandre i trygge omgivelser og i full fortrolighet.

Livsløpet som tema for samtale er like aktuelt, uansett om du er ung eller gammel. Under kurset vil du få innblikk i metoden ved at Vigbjørn geleider deg og de andre kursdeltakerne gjennom ei økt med filosofiklubb. I tillegg til at du får oppleve hvordan filosofiklubben fungerer i praksis, blir det også en spennende og morsom samtale mellom deltakerne.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar