fredag 14. september 2018

Prøv en studiering - inkluderende og demokratisk samvær

Folkeakademiet Viken tilbyr dette kurset under Læringsfestivalen 2018
Instruktør fra Folkeakademiet Viken
Kurset er gratis

Bilderesultat for study circleDe store begrepene i disse tider er inkludering og demokrati. Begge er utsatt, og må jobbes aktivt med - hele tiden. Begge har sin rot og sine livsvilkår i nærmiljøet og må styrkes og utvikles der.
Studieringen er vektøyet som gjør arbeidet for demokrati og inkludering spennende og morsomt. Kurset er for deg som ønsker å bli kjent med studieringen som arbeidsmetode for videre bruk i egen organisasjon, men også for alle andre som ønsker å lære mer om temaet.

Klikk her for påmelding til kurset.




Hva er en studiering?

En studiering er folk som er kommet sammen for å dele og lære om temaer de er interessert i. Gjerne med en kopp kaffe og en kjeks til.

Studieringen er demokratisk fordi det ikke er noen som er lærer eller sjef. Deltakerne bestemmer sammen hvem som skal være ordstyrer, hvordan de skal gjennomføre kunnskapsinnhenting og liknende. Men det er viktig å bli enige om noen felles regler før diskusjonen settes i gang. Og de reglene gjelder.


En studiering er inkluderende fordi alle kan delta med sin kunnskap, innsikt og nysgjerrighet. Jo mer mangfoldig, jo mer læring. Ingen krav til forkunnskap og prestasjoner.


Når det gjelder hvilke temaer som skal diskuteres, må de være avtalt på forhånd. Deltakerne kan selv bestemme tema fra gang til gang. Alt du ønsker å lære mer om kan være et tema. Men de som ønsker å bruke studieringen som læringsarena, bør ha forståelse for metoden og ha kjennskap til de enkle premissene.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar