tirsdag 25. september 2018

Hæ! Finnes det folkemusikk i Akershus - og er bunadene våre så norske som vi ønsker å tro?

Voksenopplæringsforbundet i Akershus tilbyr dette foredraget under Læringsfestivalen 2018
Foredragsholdere er Trine Grønn Iversen og Marianne Tomasgård


Dette er et foredrag i ord, bilder og toner, som blir presentert av MiA - museene i Akershus og Akershus musikkråd.
Presentasjonen er et ledd i Kulturminnedagene 2018 med temaet "Typisk norsk - ikke bare norsk" og er en del av det europeiske kulturarvåret 2018.
Vi gir rom for spørsmål og samtaler underveis, og til utveksling av råd og tips for gode læringsarenaer.

Klikk her for påmelding til foredraget.







To erfarne formidlere av norsk kulturarv vil sammen presentere både lokale, nasjonale og globale perspektiv med temaene bunad og folkemusikk. Det gis en presentasjon av historikken rundt Romerikesbunadens utvikling, der ytre påvirkning, motetrender og nasjonsbyggingen på attenhundretallet har spilt en sentral rolle. Parallelle trekk finnes også i folkemusikkens utvikling og rolle, både nasjonalt og lokalt, og dette vil presenteres med musikalske eksempler fra både bygd og ballsal i Akershus sin rike folkemusikkhistorie.

Trine Grønn Iversen: Etnolog/kulturhistoriker og avdelingsdirektør i MiA med ansvaret for Eidsvoll museum, Nes samlinger, Gamle Hvam museum, Ullensaker museum, Skedsmo bygdemuseum og Aurskog-Høland bygdetun. Er håndarbeidsentusiast, og har studert drakt og samfunn på UiB og sydd sin egen bunad.


Marianne Tomasgård: Felespiller, pedagog og folkemusikk konsulent i Akershus og Østfold. Er styremedlem i Samarbeidsorganet for folkemusikk og folkedans i Akershus (SAFFA) og ansvarlig for notehefteserien «Tradisjonsmusikk for Akershus og omegn» samt notehefter med lokal tradisjonsmusikk for Østfold musikkråd.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar